spectacolul muzical-teatral
Poze și pozne
spectacolul
Poze și pozne
În scenariul Celinei Petrescu, suitele „Poze şi pozne” pentru pian de Mihail Jora sunt valorificate într-un spectacol captivant pentru copii. Acţiunile sunt însufleţite prin prestaţia celor trei personaje: Zelda (interpretată de Adela Mihai) – inteligentă, dispreţuitoare, pusă pe farse răutăcioase, Iepurele ceasornicar (Ionel Barac) – interiorizat şi panicat pentru că anticipează pesimist catastrofa şi Furnica pianistă (Adriana Toacsen). Atenţia le este menţinută copiilor printr-un ritm susţinut al spectacolului, prin împletirea dialogului cu mişcarea, muzica şi momentele de pantomimă.
Turneu de spectacole muzical-teatrale educative pentru copii
9 octombrie - 7 noiembrie 2021
Furnicuța (pian):
Adriana
Toacsen
Vrăjitoarea Zelda:
Adela
Mihai
Adela Mihai a studiat la Universitatea Worcester din Marea Britanie şi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale. Pasionată şi de alte domenii artistice precum muzica şi coregrafia, Adela Mihai a evoluat ca actriţă sau dansatoare în spectacolele „On the Roof”, „Iubire pentru 3 plus 1” şi „Visul unei nopţi de vară”, precum şi în filmele „Singh is Blingh”, „O infinitate de Dumnezei” şi „Virtuality”. În anul 2019, Adela Mihai a fost desemnată „Cea mai bună actriţă” primind Premiul juriului la Gala Hop – Gala tânărului actor.
Iepurele Ceasornicar:
Ionel
Barac
Ionel Barac, absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, este licenţiat în arta mânuirii marionetei. A făcut parte din Compania „Passepartout Dan Puric”, iar în prezent colaborează cu Opera Naţională Bucureşti, Compania9 şi cu Grupul de muzică medievală şi tradiţională „Truverii”. Printre spectacolele de teatru în care a evoluat, se numără „Ţara lui Gufi” în regia lui Decebal Marin, „Drumul Mătăsii” de Ana Pepine şi Paul Cimpoeru, „Fluturi şi oameni” şi „Curcubeul Poveştilor” regizate de Silviu Oltean şi „Cănuţă, om sucit” în regia lui Eduard Cîrlan.
Scenariul:
Celina
Petrescu
Celina Petrescu are o bogată experienţă în lumea teatrului şi filmului românesc. A studiat la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi la Facultatea de Jurnalism. În anul 1993, a scris scenariul pentru filmul de lung metraj „Nuntă cu sirenă” difuzat la TVR. S-a implicat în realizarea unor producţii de succes: „Opera de trei păzeşte” (teatru muzical), „O afacere pe cinste” (teatru radiofonic) şi filmul „My friend Christi” (scurt metraj artistic); de asemenea a scris scenarii de documentare istorice pentru TVR. Între anii 2002 şi 2012, Celina Petrescu a semnat scenariul şi regia pentru „Lecţia micului meloman” la Radio România Muzical, una dintre cele mai iubite emisiuni radiofonice pe teme educative în domeniul muzicii clasice.
Datele turneului:
9 octombrie, ora 11:00
CLUJ-NAPOCA – Colegiul Academic
Adresa
Sala Auditorium Maximum – Strada Emmanuel de Martonne, nr. 1
Telefon
0264 431 558
Website
filarmonicatransilvania.ro
13 octombrie, ora 17:00
PLOIEȘTI – Filarmonica „Paul Constantinescu”
Adresa
Strada Anton Pann nr. 5
Telefon
0244 515 841
Website
filarmonicaploiesti.ro
18 octombrie, ora 11:00
CRAIOVA – Filarmonica „Oltenia”
Adresa
Calea Unirii, nr. 16
Telefon
0251 414 698
Website
filarmonica-oltenia.ro
21 octombrie, ora 11:00
BUCUREȘTI – Teatrul Act
Adresa
Calea Victoriei nr.126
Telefon
0723 10 31 03
Website
teatrulact.ro
3 noiembrie, ora 18:30
BACĂU – Filarmonica „Mihail Jora”
Adresa
Str. Razboieni nr. 22
Telefon
0234 546 030
Website
filarmonicabacau.ro
7 noiembrie, ora 12:00
BUCUREȘTI – Muzeul Colecțiilor de Artă
Adresa
Calea Victoriei nr. 111
Telefon
021 313 30 30
Website
mnar.arts.ro